bkz fasiliteleri, sözlük içerisinde ilgili konular arasında gezinmeyi kolaylaştırmak amacıyla ortaya çıkmıştır. bir entry sadece bkz'dan oluşabilir. ancak sadece gbkz, abkz veya diğer bkz fasilitelerinden oluşamaz.
bkz: konuya ilişkin örnek sunmak veya başlıkla ilgili başka bir konuya yönlendirme yapmak için kullanılır. bkz fasilitesinin cümle içerisinde kullanılması kesinlikle yasaktır. cümle içerisinde kullanımlar için gbkz'a göz atınız.
gbkz: bkz ile aynı amacı taşır. sadece cümle içinde kullanılır. başlık veya entryye tamamı ile refere olmayabilir. fakat sözlükte varlığını bildiğiniz ve konunun anlaşılmasına yardımcı olacak başlıklar için kullanılabilir. özellikle kişi isimleri, grup isimleri, mekan isimleri, ürün isimleri, anlamı fazlaca bilinmeyen kelimeler, genel terimler için kullanılması tavsiye edilir.
abkz: entry içerisinde geçen bir kelimeyi veya düşünceyi kısaca açıklamak amaçlı parantez görevi görür. abkz doğası gereği çok uzun olmamalıdır. abkz'ın kişisel amaçlarla kötüye kullanılması yasaktır. esasen düşünce balonudur ve entry içerisinde kişisel görüşlerin çok kısaca aktarılması için kullanılmalıdır. ayrıca bir entrynin tamamı abkz'dan oluşamaz.
'' ehehee'' veya '':p'' tarzı saçma smiley kullanımları çok fenadır. taş olursunuz.
ebkz: entrylere atıfta bulunmak için kullanılabilecek bir fasilitedir. kare -#- işaretinden sonra entry numarası yazılarak kullanılır. atıfta bulunulan entry aynı başlıkta değilse kullanılmalıdır.
vurgu: bkz olmadığı aşikardır. sözlük içi yönlendirme amaçlı kullanılamaz. yazarların entrylerinde dikkat çekmek istediği kısımları öne çıkarabilmesi hazırlanmıştır.
gereksiz kullanımında taş olmuyorsunuz. onun için farklı bir şey düşünüyoruz.
teknik açıdan kullanımları ise şu şekilde mümkündür; istenilen kelime veya cümle mause yardımı ile seçilmeli ve ilgili bkz butonu işaretlenmelidir.
şükela: tümü
|
bugün
başlıkta ara